About This Project

Perch at Dragon’s Peak in Henderson, Nevada is a meticulously crafted residence designed to seamlessly merge with its desert backdrop while offering an elegant and contemporary living experience. The design prioritizes cohesive integration with the natural environment. Drawing inspiration from the desert’s beauty is a curated palette rich in organic elements, mirroring the landscape’s textures and tones.
The residence features two structures: the first is a guesthouse/home office and garage – for added privacy and physical separation of live-work functions; the second is the main home. Both have their distinct views overlooking the surrounding desert valley landscapes, maximizing the unique terrain of the site.
The architecture features a travertine-clad “spine” wall that distinguishes the front and rear of the home. At the front, a light-filled foyer leads to the interior of the spine that serves as the main corridor to the rest of the home, most of which is naturally lit with pockets of clerestory light throughout. Loosely speaking, the front of the home contains the more public and utilitarian rooms and functions, while the rear houses the more private and intimate spaces. These include the bedrooms, an indoor-outdoor family room, and large but inviting great room; all of which open to the resort-style backyard overlooking the Las Vegas skyline in the horizon.
The backyard includes a patio that is an extension of the great room itself – complete with its own kitchen and multiple seating areas, multiple levels of curated landscaping, an infinity pool, and spa.

Category
Architecture, Landscape Architecture