Project

The Village at San Antonio Center

Client

Merlone Geier

Location

Mountain View, CA

Awards

San Diego ASLA - Merit Award 2016

Category
Landscape Architecture, Planning
About This Project

The Village at San Antonio Center is a 16 acre mixed-use development located in Mountain View, California. The site plan focuses on the pedestrian and provides a pedestrian spine connecting retail, grocery shopping, the residences, and a multi-use park, and pedestrian plazas. The park is aptly named the Hetch Hetchy for the Hetch Hetchy aqueduct pipes that run under the park today. The park hosts many visitors, who utilize the dog park, casual seating areas, and open gathering spaces for special events such as movie nights and farmers markets. A large urban plaza adjacent to the office buildings includes an interactive pop-jet fountain, celebratory monument to the “birth place” of Silicon Valley and a “jewel” structure for food vendors and outdoor dining.